print

Werken met begeleiding voor een werkgever

Een aantal cliënten vinden niet genoeg uitdaging in de activiteiten op het domein van Monnikenheide of in de externe ateliers. Zij willen actief meedraaien in het reguliere arbeidscircuit. Voor hen organiseren wij het begeleid werken. Sinds enkele jaren heeft het begeleid werken binnen Monnikenheide een extra impuls gekregen door de aanstelling van jobcoaches die zich uitsluitend bezighouden met deze vorm van dagbesteding.

Begeleid werken heeft betrekking op vormen van vrijwillige tewerkstelling op verschillende arbeidsplaatsen die tegemoet komen aan de persoonlijke vaardigheden en interesses van de cliënt en appél doet op arbeidsattitudes zoals volharding, stiptheid, motivatie, resultaatgerichtheid,…

De jobcoach

De jobcoach peilt bij de cliënten naar hun arbeidsinteresses en –vaardigheden en zoekt een gepaste werkgever voor de betrokken cliënt. Na deze matching, begeleidt de jobcoach de cliënt bij de voorbereidingen (zoals bv. het inoefenen van het traject naar de werkplaats), de kennismaking met de werkvloer en de taken en de introductie in de nieuwe werkomgeving.

Met de mensen van de arbeidsplaats wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten betreffende de werktijden, de werkinhoud, kleding,… en samen met de cliënt wordt een werknota opgemaakt en ondertekend.

Intussen hebben we begeleid werkers op zeer diverse werkplaatsen: administratie, groendienst, scholen, woon- en zorgcentrum, kindercrèche, zorgboerderij, ziekenhuis, onthaalgezin, brouwerij, politie, meubelzaak,…

Intern begeleid werken

Naast het extern begeleid werken, investeren we ook in intern begeleid werken. Dit betekent dat de cliënt taken opneemt binnen onze eigen logistieke en/of administratieve diensten. Zo nemen cliënten jobs op in onze wasserij, in het tuinonderhoud van domein Monnikenheide, doen ze strijk voor de buren of krijgen ze een verantwoordelijke job op de akker.

Contact

Kristel Sommen - 0471-06 28 93

Bie Bouvé - 0477-44 28 05

jobcoach.monnikenheide@emmaus.be

folder Begeleid Werken

09/11/2019

G-veldrijden