print

Nieuw bouwproject ‘Kameleon’

19 februari 2019

In het najaar van 2017 besloot Monnikenheide in te stappen in een nieuw bouwproject. De moeder en grootouders van een jonge vrouw met een verstandelijke beperking zijn eigenaar van een bouwgrond in de Langebaan. In de nabijheid van het domein van Monnikenheide zal daar een nieuw kleinschalig en inclusief woonproject verrijzen. De familie financiert het bouwproject via een renteloze lening aan Monnikenheide. De totale kosten van het project bedragen 1 miljoen euro, inclusief inrichting en buitenaanleg.

Na het vele plannen, gedetailleerde samenwerkingsafspraken opstellen en de nodige vergunningen aanvragen, ondertekende Monnikenheide en de familie op 12 februari 2019 de overeenkomst om het nieuwe bouwproject op te starten.

De keuze van architect was gauw gemaakt, nl. Karel Verstraeten van FELT. Hij was als projectarchitect van 51N4E betrokken bij de bouw van  huis aan 't laar. De architect tekende een zeshoekig gebouw waardoor iedere studio–net zoals in huis aan ’t laar- twee ramen zal hebben met 2 verschillende zichten. Het  gebouw neemt ook minder plaats in dan een traditioneel gebouwde eengezinswoning, waardoor het perceel van 2674 m² veel ruimte geeft.

Halverwege dit jaar zullen de bouwwerken starten om 8 nieuwe woonplekken te realiseren tegen half 2020.

Fotoalbum


09/11/2019

G-veldrijden