print

Huidige projecten

Monnikenheide (ver)bouwt aan zorg - De Korenbloem ontluikt

In juni 2017 zette aannemer Ageres werfhekken rond Monnikenbos. Kort daarvoor hadden we het oude Monnikenbos nog een laatste eer bewezen met een “lege bosfuif”.

Binnenkort, één jaar na de start van de bouwwerken, is een eerste deel van het nieuwe Monnikenbos instapklaar. Dat is ook nodig want op 1 juli 2017 verwelkomen we de eerste 6 bewoners van de eerste nieuwe woning die “De Blauwe Korenbloem” zal heten. Aannemer Ageres is op dit moment met man en macht aan het werk om die deadline waar te maken. Als het drogen van de chape wat meezit, dan moet het lukken om de vloer er als laatste werk in te leggen. Want de woning is al geschilderd en de vaste kasten en de keuken staan er ook al grotendeels in.

Midden juli neemt de aannemer bouwverlof, maar daarna wordt gewoon verder gewerkt aan de volgende woningen van Monnikenbos, zodat er nog meer nieuwe aangename woonplekken zullen ontstaan voor huidige en nieuwe bewoners. In die nieuwe woningen zijn er nog enkele plekken vrij. Het zullen ook woningen zijn naar het hedendaagse model van De Blauwe Korenbloem en ze zullen ook de naam van een veldbloem krijgen. Uiteindelijk zal een woonerfje ontstaan op mensenmaat, rond een gemeenschappelijk pleintje met  -hoe kan het anders– een wilde bloemenweide in de buurt.

In november 2016 openden we de woning “De Eiken”, gebouwd zonder één euro overheidssubsidies. Binnenkort openen we “De Blauwe Korenbloem”, ook ongesubsidieerd. En we bouwen verder aan Monnikenbos, hoewel we snakken naar enige zekerheid over de subsidiëring die de Vlaamse Overheid al lang in het vooruitzicht stelt. Dat we toch verder kunnen bouwen, danken we volledig aan de vele sponsors, vrienden die acties opzetten en aan de wijze grijze man die ons onlangs een belangrijk bedrag schonk en de 3 mensen die in 2017-2018 heen gingen en in hun testament hun vermogen of een deel ervan bestemden voor Monnikenheide. We zijn iedereen enorm dankbaar voor elke bijdrage.

Als jij ook wil dat het vooruit blijft gaan met Monnikenbos, zodat we meer mensen kunnen helpen, dan kan je heel eenvoudig een gift doen via de doneerpagina van de Koning Boudewijnstichting. Wil je met een gewone overschrijving blijven werken? Dat kan natuurlijk ook op de projectrekening Monnikenheide (ver)bouwt aan zorg, rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 - BIC BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding ***128/2788/00054*** (opgepast: gestructureerde mededeling). Op welke manier je je gift ook doet, iedere gift vanaf 40 euro is voor 40% fiscaal aftrekbaar (art. 145/33 WIB). We danken je nu al!