print

Workshops

De Oewist-theaterwerking bestaat 4 jaar. Tot hiertoe zijn er al 3 mooie voorstellingen uit voort gekomen. Wegens de grote drukte, verhuizingen en werken op Monnikenheide, organiseerden we in 2017 enkel workshops.

De afgelopen jaren heeft theater Oewist al een mooie groep spelers bij elkaar gekregen, spelers van in Monnikenheide als van ver daar buiten. Deze spelers zijn toe aan nieuwe input, nieuwe regisseurs of docenten. Wij willen hen op die manier verruimen in hun kunnen. Tegelijkertijd willen we theaterdocenten en regisseurs kennis laten maken met deze bijzondere vorm van theater maken. Wij kunnen namelijk zo veel leren van elkaar. Als je niet duidelijk bent, val je onherroepelijk door de mand. Maar als de spelers je mogen, of als je ze mee hebt, gaan ze voor je door het vuur en ontpoppen ze zich tot sterspelers.

We proberen de workshops zo verscheiden mogelijk in te vullen. We sluiten iedere periode af met een klein toonmoment voor vrienden, familie en andere sympathisanten. Het eindmateriaal wordt verzameld door de regisseur en kan zo maar in een nieuwe voorstelling verschijnen later in het seizoen. Wie weet…

We proberen het aanbod van de workshops zo democratisch mogelijk te houden. Maar deze hele organisatie brengt voor Monnikenheide natuurlijk wel wat kosten met zich mee. Voor een bedrag van 40 euro krijg je 6 tot 8 weken theaterplezier. Let op! Iedereen is welkom, we maken geen onderscheid in leeftijd, theaterervaring, ed.  De plaatsen zijn evenwel beperkt, snel inschrijven is de boodschap

Info over de lopende workshops vind je in de evenementenkalender.


Overzicht workshops 2017

Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij

Els Beuls mocht de spits afbijten met haar workshop ‘Jij en ik, bewegen en klinken samen tot wij’. Een groep van 18 mensen met en zonder beperking experimenteerden met beweging op de klanken van uiteenlopende muziekjes. Klassiek of modern, instrumentaal of vocaal,… met een hele jukebox en een brede glimlach heette Els iedereen welkom.
Foto's

Licht en decor

De tweede workshop draaide om theater maken met licht en decor. Deze workshop werd gegeven door Dirk Ceulemans, al jaren actief in theater als lichttechnieker en -ontwerper voor theater-, musical- en dansproducties. Hij is verbonden aan ‘Opendoek’ als coach en docent waar hij verschillende theatergroepen begeleidt. Eveneens geeft hij lichtcursus in de regieopleiding aan de Academie van Lier. Licht is voor hem een wezenlijk onderdeel van een voorstelling. Licht tekent mee het verhaal, de beweging, de hartslag…
Foto's

Het zelfvertellende verhaal

In de derde workshop ging Gert Boeckx op zoek naar verhalen. Alles heeft een verhaal. Iedereen heeft een verhaal. De groep ontdekte  verhalen uit zichzelf, verhalen uit elkaar, verhalen met woorden, verhalen zonder woorden. Ze speelden verhalen en worden stukje per stukje meer zelf een verhaal. Een zelfvertellend verhaal.
Foto's

Improvisatie

De vierde workshop ‘Improtheater’ werd gegeven door niemand minder dan Ann Claes, freelance actrice en improvisatieactrice. Ze heeft verschillende gast- en bijrollen gespeeld in Belgische tv-reeksen, zoals Professor T, #hetisingewikkeld, Gent-West, Vermist, Wat als?, Safety First, Advocaat van de Duivel, Vlaamse Streken, Magazinski, Familie, Fans,… en in de langspeelfilm Safety First the Movie.